Midsommarkrans

2013-06-26 / 12:27:46
 
(1) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Lata sommardagar

2013-06-22 / 16:37:00

Jag har fått sommarlov. Jag tar kvällsdopp, äter grillat, låter solens strålar bränna min hy, ser juniskyn genom mina solglasögon, spelar fotboll, läser deckare, lyssnar på musik och umgås med de jag mest tycker om. Just nu är jag i sommarstugan, hade en så fin midsommarafton igår och åt godaste maten. Idag är det mulet och jag har tagit ett morgondopp i tjärnen en bit ifrån stugan, löst korsord och väntar nu på grillat. Jag gör inte många knop här och det är så himla skönt med lediga dagar. Jag njuter så därför får bloggen lida i några dagar. Jag har en fylld kamera med bilder att visa så de kommer så småning om. Hoppas ni har en fin start på sommarlovet, för det har jag!

 

 
Instagrambilder
 
(0) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Alice

2013-06-13 / 19:09:27
I tisdags gick min syster ur sexan och har nu lämnat mellanstadiet bakom sig. Se så fin hon var. Är så stolt över henne för alla motgångar hon har lyckats bemästra. Nu hoppas jag med hela mitt hjärta att hon får må bra i sommar och bli ännu starkare, än vad hon är nu, i höst när det är dags för högstadiet. Allra käraste syster.
 
(2) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Jordgubbsfrukost

2013-06-07 / 20:49:23
Jag sov med fönstret öppet, vaknade av fåglarnas kvitter och såg solens strålar, som sken genom spetsgardinerna, bilda mönster på golvet. Vilken fin morgon tänkte jag och steg upp från sänghalmen, drog på mig min blommiga klänning och gick ner i köket. Insåg att jag var själv hemma, skönt tänkte jag för då får jag alla jordgubbar för mig själv. Skar upp jordgubbarna, sockrade, hällde på mjölken och gick ut på farstubron för att njuta av morgonsolens strålar. Där satt jag och kände värmen mot min nyvakna kropp. Så himla fint sätt att vakna på. Det var morgonen, nu ska jag bege mig ut på en kvällspromenad för att njuta av kvällens solstrålar. 
(1) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Varma vindar & jordgubbar

2013-06-07 / 01:16:52
Har suttit ute på altanen i kvällssolen och ätit det godaste sommarbäret som finns, jordgubbar. När myggen kom gick jag in och bänkade mig framföt teven och där blev jag kvar tills nu. Min familj är ute på vift så jag har haft en kväll för mig själv, vilket kan behövas ibland. Klockan är ett och jag tänker att det gör inget för att vindarna är fortfarande varma och jag är ledig. Det är sommar och tiden är inte lika viktig nu, för nu kan jag leva utan måsten. Jag måste inte sova just nu. Så är det bara.
(0) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Sommarkvällar på stranden

2013-06-06 / 00:59:07
Fyra bilder som får sammanfatta min kväll. Vi firade att det är långhelg och att solen sken. Så himla fint, åh.
(1) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Gyllenbruna ben och isglass

2013-06-05 / 09:05:00
Från bitade kyla i mars till en blå aprilhimmel till majsolens strålar. Våren kom till slut och jag tror att varenda kotte i vårat avlånga land älskade det lika mycket som jag gjorde när jag insåg att den långa vintern äntligen var över. Nu flyger fåglarna mellan taken i takt med deras kvitter, sommarblommorna knoppar och asfaltsgatorna är rena från grus, årets första dopp och grillpremiärer sker var och varannan kväll.
 
Att byta ut vinterkängorna mot converse och ballerina, att hänga undan fjällrävenjackan och köpa en ny jeansjacka, det är inget att klaga på. När solen skiner utanför skolans tegelväggar och när baken är fastklistrad på en stol i ett kalt klassrum, är det svårt att inte explodera av dåligt samvete och det blir nästintill omöjligt att sitta still och koncentrera sig.
Men när det sedan uppenbarar sig att det är en knapp vecka kvar av första årskursen på gymnasiet så tänker man att livet är ganska fint ändå och allt slit är värt det. Att man har härdat ut de sista inlämningsuppgifterna, skrivit de sista proven och kan nu lägga det bakom sig och se fram emot en hel sommar med gyllenbruna ben och isglassar. Snart går jag ut ettan och jag undrar vart den där nervösa, osäkra tjejen som i höstas skulle börja gymnasiet har tagit vägen. Jo här är jag, ungefär ett år senare, och jag är säkrare än någonsin. 
 
 
 
(0) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Sommarblomster

2013-06-03 / 12:49:17
Syrénhäckarna blommar, jag tar kvällsdopp med fina vänner, är på långa promenader, räknar ner dagarna till sommarlov, fotograferar och framförallt lever jag. Inte trodde jag att jag skulle må såhär bra för några månader sedan, men det gör jag. Det är sommar vänner, njut för det gör jag.
(1) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Första juni

2013-06-01 / 23:39:39
(0) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   

Yellow fields

2013-06-01 / 23:21:09
 
(0) kommentarer Kategori: Fotografier / länk

   


Ellen. Sommarflicka på snart 17 år. Är svag för doctor martens,svartvita fotografier, jordglobar, långa pojkar, kaffe, Kent, sommarnätter, värmeljus, bruna ben, händer, Stockholm, té, kragar, godmorgon sms, frukost,och annat fint. Tycker mest om att skriva, att smsa, att pussas, att fotografera, att sova, att träna och att känna mig älskad. Detta är min blogg.Instagram: ellenmariajohansson