Konsten att vara nöjd med sig själv

 
En faktor i dagen samhälle som oroar mig är all denna hets om kroppen. Alla dessa ideal, all denna kroppsfixering och all ångest över sin egen kropp och den människa man faktiskt är. Sociala medier bidrar mycket till hetsen. På instagram, twitter, facebook och alla dessa bloggar som finns på internet skrivs det om att man ska äta så lite som möjligt och träna varje dag i veckan för att få den kroppen som alla vill ha, bränna fett och bygga muskler. Detta citat ”Skinny is the new pretty” är omskrivet och jag tycker att det ger ett budskap som är helt snedvridet. Budskapet är alltså att om man är smal så är man snygg. Det måste ske en förändring. Vi måste lära oss att acceptera den människa vi är och inte ändra på oss själva bara för att andra anser att ”Skinny is the new pretty”. Så varför är det så himla svårt att acceptera sig själv som människa, att inse vad vi faktiskt har och allt vi har att vara lyckliga över? Jo, det är för att vi lägger ner så sjukt mycket tid på oss själva. På att undra varför vi inte är tillräckliga och varför vi inte duger. Vi lägger ner så mycket tid på att överanalysera, kritisera oss själva och gräva ner oss i våra tankar. Det lägger vi ner så mycket tid på att vi aldrig hinner stanna upp och faktiskt förstå att vi duger precis lika bra som vi är och att vi inte ska ändra på oss själva som människor bara för att andra vill det. Du är bra som du är. Du ska vara glad för den du är och det liv du har. Om du vill ändra på dig själv eller ditt liv till det bättre, gör det för din egen skull och inte för någon annan.

KOMMENTARER


Mormor Ulla på Bastuvägen

Men va bra du skriver Ellen! Du är Jätte fin och snygg tjej och jag hoppas verkligen att du förstår det! Att du förstår ditt eget värde, man kan inte sträva efter att se ut som dom spinkiga och fula modellerna i alla anonser! Benrangel, dom mår heller inte bra! Fattar inte att det är något att sträva efter! Titta dig i spegeln och säg till dig själv, Gud va snygg jag är!! Det gör jag än i dag! Så finns det en insida i varje människa också och den betyder en hel del! Varje människa är unik. Va snygg du var som hippi, kanon! Kramar du är så vacker Ellen, glömm inte det. Från en mormor som har ögon i skallen!!!

2013-03-15 // 17:21:04

Bra skrivet finis!!

Svar: tack snälla du!
Ellen

2013-03-17 // 12:16:48
Namn :
Kom ihåg

Kontakt/hemlis : (bara jag som ser)


URL/bloggadress :


Vad har du på hjärtat? :
Ellen. Sommarflicka på snart 17 år. Är svag för doctor martens,svartvita fotografier, jordglobar, långa pojkar, kaffe, Kent, sommarnätter, värmeljus, bruna ben, händer, Stockholm, té, kragar, godmorgon sms, frukost,och annat fint. Tycker mest om att skriva, att smsa, att pussas, att fotografera, att sova, att träna och att känna mig älskad. Detta är min blogg.Instagram: ellenmariajohansson